Eksempelsætninger.dk

Eksempelsætninger for ærmer

Her kan du finde et stort udvalg af eksempelsætninger for ordet ærmer, eller med andre ord sætninger, der kan hjælpe dig med at lære at bruge ærmer i en sætning. At lære at bruge et ord i en sætning kan være meget nyttigt, for eksempel når det kommer til at lære at bruge ordet i en sætning, i hvilken kontekst ordet kan bruges såvel som at lære den sande betydning af ordet "ærmer".

Ærmer i en sætning

Herunder finder du flere sætninger, der illustrerer, hvordan du bruger ordet ærmer i en sætning.


 1. Kåben var en lang folderig, vid overdragt med lange vide ærmer.


 2. De kan have lange ærmer, korte ærmer (t-shirts) eller blot stropper.


 3. Sammen med broge blev der båret en “skjorte” som regel med lange ærmer.


 4. En bolero er en trøje, der kun går til under skulderbladene, enten med lange eller korte ærmer.


 5. Foruden salg i hovedstaden blev hoser, vanter, uldtøjer og ærmer eksporteret til Norge, Hamborg og Holland.


 6. Konkurrencer som Premier League kan også kræve af spillerne, at de bærer logoer af turneringen på deres ærmer.


 7. En kvinde, der arbejdede i marken, havde hverken råd eller brug for ærmer, der nåede gulvet eller lange snabelsko.


 8. Manden, der har et kraftigt overskæg, er iført kofte med korte ærmer og bærer en flad hue med bånd eller lignende.


 9. Klubbens udebanedragt kan have en anden farve." Der er imidlertid blevet anvendt andet end hvide ærmer gennem klubbens historie.


 10. Dronningens halsklæde og ærmer er udført i den engelske brodererstil blackwork, som er sort tråd på hvidt stof, i form af tudor-roser.


 11. Kvinders undertøj bestod af en længere eller kortere underkjole (en særk), der kunne have korte eller lange ærmer eller skulderstropper.


 12. Samtidigt præsenterede klubben sin nye udebanetrøje, som hovedsageligt er sort, men med lidt hvide markeringer på skuldre, bryst og ærmer.


 13. Undertøj med lange ærmer og ben hjælper med at holde varmen, mens andet undertøj primært bruges i seksuel sammenhæng eller af religiøse årsager.


 14. Producenten Puma AG tilførte i starten "usynlige" sorte ærmer for at følge beslutningen, men gav senere holdet en anden form for trøje uden ærmer.


 15. I militæruniformer bruges striber på ærmer og skulderstropper (ofte gyldne eller sølvfarvede) som officersdistinktioner til at signalere rangorden.


 16. Trøjer skal have ærmer (både korte og lange ærmer accepteres), og målmænd skal bære trøjer, der ser betydeligt anderledes ud end de andre spilleres og dommeres.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Middelalderens_klædehistorie_i_Danmark, https://da.wikipedia.org/wiki/Undertrøje, https://da.wikipedia.org/wiki/Bolero_(beklædning), https://da.wikipedia.org/wiki/Husflid, https://da.wikipedia.org/wiki/Spilledragt_(fodbold), https://da.wikipedia.org/wiki/Hasle_Kirke_(Aarhus), https://da.wikipedia.org/wiki/Boldklubben_Fremad_Amager, https://da.wikipedia.org/wiki/Pelikanportrættet, https://da.wikipedia.org/wiki/Vejle_Boldklub, https://da.wikipedia.org/wiki/Undertøj, https://da.wikipedia.org/wiki/Stribe_(farvet_område)

Forrige og næste ord i databasen

‹‹ ærmeløs ærmerne ››

Generel information om "ærmer" eksempelsætninger

Eksempelsætningerne for ordet ærmer som vi præsenterer på dette websted, stammer fra forskellige officielle kilder. For eksempel er en af vores kilder artikler på Wikipedia, der er klassificeret som mindst gode artikler. Men vi bruger også nyhedsartikler, bøger og andre generiske tekster til at samle eksempler på, hvordan ordet "ærmer" kan bruges i en sætning. Til højre for hver sætning finder du en link ud-pil, der sender dig til sætningens kilde, hvor du kan få adgang til hele teksten og konteksten for den præsenterede eksempelsætning. Dette kan være nyttigt, fordi nogle ord nogle gange kan være vanskelige at forstå med kun en sætning til kontekst, hvorimod hele artiklen eller teksten kan hjælpe dig med at få indsigt i, hvordan du bruger ordet "ærmer".