Eksempelsætninger.dk

Eksempelsætninger for excentricitet

Her kan du finde et stort udvalg af eksempelsætninger for ordet excentricitet, eller med andre ord sætninger, der kan hjælpe dig med at lære at bruge excentricitet i en sætning. At lære at bruge et ord i en sætning kan være meget nyttigt, for eksempel når det kommer til at lære at bruge ordet i en sætning, i hvilken kontekst ordet kan bruges såvel som at lære den sande betydning af ordet "excentricitet". Derudover viser vi også hvordan forskellige bøjninger af excentricitet kan bruges, de bøjninger som vi også har eksempelsætninger til er: excentriciteten. Hvis du klikker på bøjningen af excentricitet, som du er interesseret i, kommer du til listen med eksempelsætninger for den pågældende form.

Excentricitet i en sætning

Herunder finder du flere sætninger, der illustrerer, hvordan du bruger ordet excentricitet i en sætning.


  1. Banen er dog med god tilnærmelse en ellipse med en numerisk excentricitet på 0,055.


  2. Merkurs kredsløb har den største excentricitet af alle Solsystemets planeter og den mindste aksehældning.


  3. Merkur har den mest excentriske bane af alle planeter; dens excentricitet er 0.21 og dens afstand fra Solen varierer mellem 46 og 70 millioner kilometer.


  4. Dette antages at forklare Merkurs 3:2 spin-bane resonance (i stedet for de mere sædvanlige 1:1), fordi det er mere sandsynligt at denne tilstand opstår i perioder med høj excentricitet.

Excentriciteten i en sætning

Excentriciteten er en bøjningsform af excentricitet, herunder finder du eksempelsætninger for excentriciteten.


  1. Excentriciteten nul svarer til en cirkulær bane, jo mere langstrakt banen/ellipsen er, jo større er excentriciteten.

Forrige og næste ord i databasen

‹‹ exaptationer excentrisk ››

Generel information om "excentricitet" eksempelsætninger

Eksempelsætningerne for ordet excentricitet som vi præsenterer på dette websted, stammer fra forskellige officielle kilder. For eksempel er en af vores kilder artikler på Wikipedia, der er klassificeret som mindst gode artikler. Men vi bruger også nyhedsartikler, bøger og andre generiske tekster til at samle eksempler på, hvordan ordet "excentricitet" kan bruges i en sætning. Til højre for hver sætning finder du en link ud-pil, der sender dig til sætningens kilde, hvor du kan få adgang til hele teksten og konteksten for den præsenterede eksempelsætning. Dette kan være nyttigt, fordi nogle ord nogle gange kan være vanskelige at forstå med kun en sætning til kontekst, hvorimod hele artiklen eller teksten kan hjælpe dig med at få indsigt i, hvordan du bruger ordet "excentricitet".