Eksempelsætninger.dk

Eksempelsætninger for filmproduktion

Her kan du finde et stort udvalg af eksempelsætninger for ordet filmproduktion, eller med andre ord sætninger, der kan hjælpe dig med at lære at bruge filmproduktion i en sætning. At lære at bruge et ord i en sætning kan være meget nyttigt, for eksempel når det kommer til at lære at bruge ordet i en sætning, i hvilken kontekst ordet kan bruges såvel som at lære den sande betydning af ordet "filmproduktion". Derudover viser vi også hvordan forskellige bøjninger af filmproduktion kan bruges, de bøjninger som vi også har eksempelsætninger til er: filmproduktionen, filmproduktioner, filmproduktionerog og filmproduktionsselskab. Hvis du klikker på bøjningen af filmproduktion, som du er interesseret i, kommer du til listen med eksempelsætninger for den pågældende form.

Filmproduktion i en sætning

Herunder finder du flere sætninger, der illustrerer, hvordan du bruger ordet filmproduktion i en sætning.


 1. Det fik senere betydning for en selvstændig irsk filmproduktion.


 2. Carringer for i stedet for at fokusere på samarbejdet i filmproduktion.


 3. En filmproducer er den øverst administrative leder af en filmproduktion.


 4. Gold Coast har Australiens tredjestørste filmproduktion efter Sydney og Melbourne.


 5. Her blev skabt en række spændende film, som revitaliserede chilensk filmproduktion.


 6. Dansk filmproduktion genopstod dog i 1930’erne, men nu primært kun til det danske marked.


 7. Kevin Costners medvirken i en meget lille rolle var hans første i en større filmproduktion.


 8. Stavanger kommune har siden 1997 haft en tilskudsordning med støtte til lokal filmproduktion.


 9. Han har en bachelorgrad inden for filmproduktion fra Harvard University suppleret med en Ph.D.


 10. Som minister for presse, radio- og filmproduktion var han strategen bag landets præsentation af sig selv.


 11. Virksomheden har aktiviteter indenfor aviser, tv, filmproduktion, forlag, multimedia og mobile tjenester.


 12. Hollywood, et nordligt distrikt i Los Angeles, Californien, er en af de førende inden for filmproduktion.


 13. Målsætningen er at øge kompetencerne blandt filmarbejdere i regionen og stimulere til øget filmproduktion.


 14. Produceren har det praktiske overblik over en filmproduktion og administrerer filmen fra idéfase til færdig film.


 15. Historisk set havde Singapore tidligere været regionens center for filmproduktion indtil slutningen af 1990'erne.


 16. I stedet for at fokusere på en enkelt auteur i filmproduktion argumenterer filmforskerne Bruce Kawin og Robert L.


 17. Gordy flyttede Motown til Los Angeles i 1972 for at starte en filmproduktion, og selskabet er ikke vendt tilbage til Detroit.


 18. Dansk filmproduktion var med fra begyndelsen, og i stumfilmstiden omkring 1910-1920 var Danmark en af de store filmindustrier i verden.


 19. Som det illustreres, så er det ikke problemfrit både at skulle styre en filmproduktion og holde hustru, børn og gæstende Hollywoodstjerner tilfredse.


 20. Omkring 1910 startede landets guldalder inden for stumfilm, der varede frem til omkring 1920, hvor Danmark førende på verdensplan inden for filmproduktion.


 21. Efter nogle år med en blomstrende filmproduktion blev Chile oversvømmet af udenlandske film i begyndelsen af 1950'erne, og den lokale produktion gik meget tilbage.


 22. I Corliss' bog Talking Pictures: Screenwriters in the American Cinema, 1927-1973 (1974) lægger Corliss i stedet vægt på manuskriptforfatternes centrale rolle i filmproduktion.


 23. Gold Coast har en betydelig filmproduktion og har stået for omkring 75% af al filmproduktion i Queensland siden 1990'erne med en omsætning på omkring 150 millioner AUD om året.


 24. Gennem sin lange karriere har Lynch haft en karakteristisk og uortodoks tilgang til fortællende filmproduktion (kaldt Lynchian), som er øjeblikkeligt genkendelig for publikum og kritikere over hele verden.


 25. Filmvidenskab er mindre orienteret mod at fremme færdigheder i filmproduktion, end det er med at udforske fortælleformer, såvel som filmkunstens kunstneriske, kulturelle, økonomiske og politiske konsekvenser aspekter.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Dublin, https://da.wikipedia.org/wiki/Auteur, https://da.wikipedia.org/wiki/Filmproducer, https://da.wikipedia.org/wiki/Gold_Coast_(Australien), https://da.wikipedia.org/wiki/Chile, https://da.wikipedia.org/wiki/Danmarks_filmhistorie, https://da.wikipedia.org/wiki/Frances_(film), https://da.wikipedia.org/wiki/Stavanger, https://da.wikipedia.org/wiki/Joshua_Oppenheimer, https://da.wikipedia.org/wiki/Joseph_Goebbels, https://da.wikipedia.org/wiki/Schibsted, https://da.wikipedia.org/wiki/USA, https://da.wikipedia.org/wiki/Thailand, https://da.wikipedia.org/wiki/Detroit, https://da.wikipedia.org/wiki/My_Life_Directed_by_Nicolas_Winding_Refn, https://da.wikipedia.org/wiki/Danmark, https://da.wikipedia.org/wiki/David_Lynch, https://da.wikipedia.org/wiki/Filmvidenskab

Filmproduktionen i en sætning

Filmproduktionen er en bøjningsform af filmproduktion, herunder finder du eksempelsætninger for filmproduktionen.


 1. Blandt andet på grund af de manglende biografer er filmproduktionen yderst sparsom i landet.


 2. Den spanske regering godkendte filmproduktionen og stillede den spanske hær til rådighed som teknisk assistance.


 3. I 1972 oprettedes Det Danske Filminstitut, der støtter filmproduktionen med et blik på både kunstnerisk potentiale og kommercielle muligheder.


 4. Det var ham der styrede filmproduktionen, uanset hvem der sad i instruktørstolen, men han følte det ikke nødvendigt at forfægte denne stilling.


 5. Siden militærregimets fald blomstrede filmproduktionen i Chile kun langsomt op, men siden årtusindskiftet er der sket noget, og en del af de nyere film gør op med diktaturperioden.


 6. Riga er centrum for filmproduktionen i Letland og huser en række produktionsselskaber og filmstudier og der afholdes hvert år en filmfestival, Riga International Film Festival (IFF).


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Saudi-Arabien, https://da.wikipedia.org/wiki/Den_gode,_den_onde_og_den_grusomme, https://da.wikipedia.org/wiki/Danmarks_filmhistorie, https://da.wikipedia.org/wiki/Gøg_og_Gokke, https://da.wikipedia.org/wiki/Chile, https://da.wikipedia.org/wiki/Riga

Filmproduktioner i en sætning

Filmproduktioner er en bøjningsform af filmproduktion, herunder finder du eksempelsætninger for filmproduktioner.


 1. Han har optrådt i flere filmproduktioner med sin far.


 2. Herefter fortsatte han som freelance syerske og kostumier på diverse filmproduktioner og teaterforestillinger.


 3. Ved større filmproduktioner bruges kræfter på at skabe iørefaldende melodier, der kan bruges til at identificere filmen og omvendt.


 4. Etablering af produktionsselskabet Sydvest Film og Filmkraft Rogaland skal sikre langsigtede fondsafsætninger til filmproduktioner.


 5. De skal vejlede og hjælpe det færøske filmmiljø og markedsføre færøske film i udlandet og hjælpe til i forbindelse med filmproduktioner.


 6. Cinecittà lagde i 1950'erne grund til adskillige store amerikanske filmproduktioner og blev efterfølge oftest forbundet med Federico Fellini.


 7. Historisk var København, og især selskabet Nordisk Film, i 1910'erne og 1920'erne centrum for filmindustrien i Nordeuropa med hundredvis af årlige filmproduktioner.


 8. Uddannelsen forløber på deltid over tre år, hvor medlemmerne undervejs uddannes i deres respektive fag gennem årlige filmproduktioner og undervisning fra etablerede filmfolk.


 9. Blandt filmselskaberne er Zentropa, hvori filminstruktøren Lars von Trier er medejer, som står bag adskillige internationale filmproduktioner og som var en af grundlæggerne af dogmebevægelsen.


 10. Det norske landskab har fungeret som scene for en række internationale filmproduktioner, heriblandt Telemarks helte, Det gyldne kompas, Die Another Day og Star Wars Episode V: Imperiet slår igen.


 11. Allan Berg Nielsen overtog den kunstneriske ledelse af Dansk Film Festival, som fokuserede på danske film, modsat Odense International Film Festival, som dengang holdt sig til internationale filmproduktioner.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/John_Francis_Daley, https://da.wikipedia.org/wiki/Lasse_Spangenberg, https://da.wikipedia.org/wiki/Filmmusik, https://da.wikipedia.org/wiki/Stavanger, https://da.wikipedia.org/wiki/Færøerne, https://da.wikipedia.org/wiki/Rom, https://da.wikipedia.org/wiki/København, https://da.wikipedia.org/wiki/Super8_filmuddannelsen, https://da.wikipedia.org/wiki/Norge, https://da.wikipedia.org/wiki/Odense_International_Film_Festival

Filmproduktionerog i en sætning

Filmproduktionerog er en bøjningsform af filmproduktion, herunder finder du eksempelsætninger for filmproduktionerog.


 1. Milner arbejdede på over 130 filmproduktionerog arbejdede for de store produktionsselskaber som Metro-Goldwyn-Mayer, Universal Pictures og Paramount Pictures.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Victor_Milner

Filmproduktionsselskab i en sætning

Filmproduktionsselskab er en bøjningsform af filmproduktion, herunder finder du eksempelsætninger for filmproduktionsselskab.


 1. View Askew Productions er et filmproduktionsselskab startet af Kevin Smith og Scott Mosier i 1994 i forbindelse med indspilningen af Smiths film Clerks.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/View_Askew_Productions

Forrige og næste ord i databasen

‹‹ filmproducere filmprojekter ››

Generel information om "filmproduktion" eksempelsætninger

Eksempelsætningerne for ordet filmproduktion som vi præsenterer på dette websted, stammer fra forskellige officielle kilder. For eksempel er en af vores kilder artikler på Wikipedia, der er klassificeret som mindst gode artikler. Men vi bruger også nyhedsartikler, bøger og andre generiske tekster til at samle eksempler på, hvordan ordet "filmproduktion" kan bruges i en sætning. Til højre for hver sætning finder du en link ud-pil, der sender dig til sætningens kilde, hvor du kan få adgang til hele teksten og konteksten for den præsenterede eksempelsætning. Dette kan være nyttigt, fordi nogle ord nogle gange kan være vanskelige at forstå med kun en sætning til kontekst, hvorimod hele artiklen eller teksten kan hjælpe dig med at få indsigt i, hvordan du bruger ordet "filmproduktion".