Eksempelsætninger.dk

Eksempelsætninger for formålsløst

Her kan du finde et stort udvalg af eksempelsætninger for ordet formålsløst, eller med andre ord sætninger, der kan hjælpe dig med at lære at bruge formålsløst i en sætning. At lære at bruge et ord i en sætning kan være meget nyttigt, for eksempel når det kommer til at lære at bruge ordet i en sætning, i hvilken kontekst ordet kan bruges såvel som at lære den sande betydning af ordet "formålsløst".

Formålsløst i en sætning

Herunder finder du flere sætninger, der illustrerer, hvordan du bruger ordet formålsløst i en sætning.


  1. Gustav havde rodet sig ind i et formålsløst og kostbart felttog i Polen, så Danmark det som en chance.


  2. Tilstedeværelsen af ligpletter er en indikation af hvornår det vil være formålsløst at begynde hjertemassage, eller om det er ineffektivt at fortsætte, hvis den allerede er i gang.


  3. Men kong Henriks øverste rådgiver, Thomas Wolsey, kom ægteskabet i forkøbet, da han kunne fortælle kong Henrik, at han havde indgået en alliance, og ægteskabet derfor var formålsløst.


  4. Dreadnought skulle blandt andet vise andre nationer, at det var formålsløst at forsøge at konkurrere med Royal Navy, men briterne undervurderede den tyske flådes ønske om at opnå sømilitær balance.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Danmarks_historie, https://da.wikipedia.org/wiki/Livor_mortis, https://da.wikipedia.org/wiki/Maria_1._af_England, https://da.wikipedia.org/wiki/HMS_Dreadnought_(1906)

Forrige og næste ord i databasen

‹‹ formåls formålsparagraf ››

Generel information om "formålsløst" eksempelsætninger

Eksempelsætningerne for ordet formålsløst som vi præsenterer på dette websted, stammer fra forskellige officielle kilder. For eksempel er en af vores kilder artikler på Wikipedia, der er klassificeret som mindst gode artikler. Men vi bruger også nyhedsartikler, bøger og andre generiske tekster til at samle eksempler på, hvordan ordet "formålsløst" kan bruges i en sætning. Til højre for hver sætning finder du en link ud-pil, der sender dig til sætningens kilde, hvor du kan få adgang til hele teksten og konteksten for den præsenterede eksempelsætning. Dette kan være nyttigt, fordi nogle ord nogle gange kan være vanskelige at forstå med kun en sætning til kontekst, hvorimod hele artiklen eller teksten kan hjælpe dig med at få indsigt i, hvordan du bruger ordet "formålsløst".