Eksempelsætninger.dk

Eksempelsætninger for karma

Her kan du finde et stort udvalg af eksempelsætninger for ordet karma, eller med andre ord sætninger, der kan hjælpe dig med at lære at bruge karma i en sætning. At lære at bruge et ord i en sætning kan være meget nyttigt, for eksempel når det kommer til at lære at bruge ordet i en sætning, i hvilken kontekst ordet kan bruges såvel som at lære den sande betydning af ordet "karma".

Karma i en sætning

Herunder finder du flere sætninger, der illustrerer, hvordan du bruger ordet karma i en sætning.


 1. Resultatet af karma kaldes vipaka.


 2. Det er en del af teorien om karma i buddhisme.


 3. I buddhisme er ideen om karma i meget mindre grad deterministisk.


 4. Konceptet om karma i buddhisme er forskellig fra opfattelsen af karma i hinduisme.


 5. Den tibetanske hverdag er fyldt med religiøse handlinger, der skal skaffe god karma eller afværge ondt.


 6. Disse tre kræfter danner grundlaget for skabelsen af karma og holder derved livshjulets kredsløb i gang.


 7. Det særlige ved vajrayanabuddhisme er bla at den bruger nogle særlige (tantriske) metoder til at eliminere karma.


 8. Onkel Danny - Portræt af en karma cowboy er en portrætfilm fra 2002 skrevet og instrueret af Lars Movin og Steen Møller Rasmussen.


 9. Men også disse guder er ansvarlige for deres handlinger, skaber deres egen karma, bliver født og dør, og ingen gud kan tilintetgøre vores egen karma.


 10. Mange thaier tror at generøse donationer til templer kan bringe god karma princippet om at gode gerninger vil føre til en god fremtid noget templer og munke har udnyttet.


 11. Den buddhistiske opfattelse af karma fokuserer primært på moralske handlingers årsag og virkning i dette liv, mens det hinduistiske karmakoncept ofte er mere forbundet med at bestemme ens skæbne i fremtidige liv.


 12. Den højre del, "den sorte vej", illustrerer, hvordan dårlig karma medfører genfødsel på et lavere stade, hvorimod den venstre del, "den hvide vej", illustrerer, hvordan god karma medfører genfødsel på et højere stade.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Buddhisme, https://da.wikipedia.org/wiki/Fri_vilje, https://da.wikipedia.org/wiki/Vajrayana, https://da.wikipedia.org/wiki/Livshjulet, https://da.wikipedia.org/wiki/Onkel_Danny_-_Portræt_af_en_karma_cowboy, https://da.wikipedia.org/wiki/Thailand

Forrige og næste ord i databasen

‹‹ karlen karmaprocessen ››

Generel information om "karma" eksempelsætninger

Eksempelsætningerne for ordet karma som vi præsenterer på dette websted, stammer fra forskellige officielle kilder. For eksempel er en af vores kilder artikler på Wikipedia, der er klassificeret som mindst gode artikler. Men vi bruger også nyhedsartikler, bøger og andre generiske tekster til at samle eksempler på, hvordan ordet "karma" kan bruges i en sætning. Til højre for hver sætning finder du en link ud-pil, der sender dig til sætningens kilde, hvor du kan få adgang til hele teksten og konteksten for den præsenterede eksempelsætning. Dette kan være nyttigt, fordi nogle ord nogle gange kan være vanskelige at forstå med kun en sætning til kontekst, hvorimod hele artiklen eller teksten kan hjælpe dig med at få indsigt i, hvordan du bruger ordet "karma".