Eksempelsætninger.dk

Eksempelsætninger for mamelukdynasti

Her kan du finde et stort udvalg af eksempelsætninger for ordet mamelukdynasti, eller med andre ord sætninger, der kan hjælpe dig med at lære at bruge mamelukdynasti i en sætning. At lære at bruge et ord i en sætning kan være meget nyttigt, for eksempel når det kommer til at lære at bruge ordet i en sætning, i hvilken kontekst ordet kan bruges såvel som at lære den sande betydning af ordet "mamelukdynasti".

Mamelukdynasti i en sætning

Herunder finder du flere sætninger, der illustrerer, hvordan du bruger ordet mamelukdynasti i en sætning.


  1. Over tid udviklede mameluksoldaterne sig til et mægtigt aristokrati af jordejere, i en grad så at de i 1250 kunne frigøre sig fra Ayyubide-dynastiet og etablere deres eget mamelukdynasti.


  2. Qutb al-Din Aibak, en tidligere tyrkisk mamelukslave for den afghanske hersker Muhammad Ghor, var den første sultan i Delhi, og hans mamelukdynasti erobrede store områder i det nordlige Indien.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Afrikas_historie, https://da.wikipedia.org/wiki/Delhisultanatet

Forrige og næste ord i databasen

‹‹ mama mamelukker ››

Generel information om "mamelukdynasti" eksempelsætninger

Eksempelsætningerne for ordet mamelukdynasti som vi præsenterer på dette websted, stammer fra forskellige officielle kilder. For eksempel er en af vores kilder artikler på Wikipedia, der er klassificeret som mindst gode artikler. Men vi bruger også nyhedsartikler, bøger og andre generiske tekster til at samle eksempler på, hvordan ordet "mamelukdynasti" kan bruges i en sætning. Til højre for hver sætning finder du en link ud-pil, der sender dig til sætningens kilde, hvor du kan få adgang til hele teksten og konteksten for den præsenterede eksempelsætning. Dette kan være nyttigt, fordi nogle ord nogle gange kan være vanskelige at forstå med kun en sætning til kontekst, hvorimod hele artiklen eller teksten kan hjælpe dig med at få indsigt i, hvordan du bruger ordet "mamelukdynasti".