Eksempelsætninger.dk

Eksempelsætninger for masterne

Her kan du finde et stort udvalg af eksempelsætninger for ordet masterne, eller med andre ord sætninger, der kan hjælpe dig med at lære at bruge masterne i en sætning. At lære at bruge et ord i en sætning kan være meget nyttigt, for eksempel når det kommer til at lære at bruge ordet i en sætning, i hvilken kontekst ordet kan bruges såvel som at lære den sande betydning af ordet "masterne".

Masterne i en sætning

Herunder finder du flere sætninger, der illustrerer, hvordan du bruger ordet masterne i en sætning.


  1. Tilsvarende var der en naglebænk rundt om foden på masterne, hvor de liner, der løb langs med masten, kunne fastgøres.


  2. Vant er i skibsterminologi betegnelsen for en line (i dag typisk en stålwire) der afstiver masterne på tværs af skibet.


  3. Når modellen er på plads, rejses masterne ved hjælp af nogle i forvejen anbragte snore, der siden brændes eller skæres af.


  4. Da panserkrydseren besvarede ilden, sank Glasgow, men masterne var fortsat over vandet på grund af, at havnen var så lavvandet.


  5. På skibe, der var designet til kystnær kamp, som flådebatterierne fra Krim-krigen og skibene af USS Monitor-typen, så man bort fra masterne.


  6. Mary Rose udrustedes desuden med flag, vimpler og store, stærkt forlængede vimpler, som vajede øverst på masterne, og som var farvede eller broderede.


  7. Vraget af Glasgow blev liggende i havnen foran paladset, og masterne var synlige i flere år på grund af det lave vand; skibet blev til sidst hugget op i 1912.


  8. De fleste panserskibe fra 1870'erne beholdt masterne, og kun i den italienske flåde, der i denne periode var fokuseret på opgaver i Adriaterhavet, byggede man konsekvent sine panserskibe uden rigning.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Kofilnagle, https://da.wikipedia.org/wiki/Vant, https://da.wikipedia.org/wiki/Flaskeskib, https://da.wikipedia.org/wiki/Britisk-zanzibariske_krig, https://da.wikipedia.org/wiki/Panserskib, https://da.wikipedia.org/wiki/Mary_Rose

Forrige og næste ord i databasen

‹‹ masteringen masterplan ››

Generel information om "masterne" eksempelsætninger

Eksempelsætningerne for ordet masterne som vi præsenterer på dette websted, stammer fra forskellige officielle kilder. For eksempel er en af vores kilder artikler på Wikipedia, der er klassificeret som mindst gode artikler. Men vi bruger også nyhedsartikler, bøger og andre generiske tekster til at samle eksempler på, hvordan ordet "masterne" kan bruges i en sætning. Til højre for hver sætning finder du en link ud-pil, der sender dig til sætningens kilde, hvor du kan få adgang til hele teksten og konteksten for den præsenterede eksempelsætning. Dette kan være nyttigt, fordi nogle ord nogle gange kan være vanskelige at forstå med kun en sætning til kontekst, hvorimod hele artiklen eller teksten kan hjælpe dig med at få indsigt i, hvordan du bruger ordet "masterne".