Eksempelsætninger.dk

Eksempelsætninger for mørket

Her kan du finde et stort udvalg af eksempelsætninger for ordet mørket, eller med andre ord sætninger, der kan hjælpe dig med at lære at bruge mørket i en sætning. At lære at bruge et ord i en sætning kan være meget nyttigt, for eksempel når det kommer til at lære at bruge ordet i en sætning, i hvilken kontekst ordet kan bruges såvel som at lære den sande betydning af ordet "mørket".

Mørket i en sætning

Herunder finder du flere sætninger, der illustrerer, hvordan du bruger ordet mørket i en sætning.


 1. Overalt så de små lys i mørket.


 2. Begge deres lys går ud, og de snubler i mørket.


 3. Buford opgav sit forehavende, da mørket faldt på.


 4. Fifty Shades I mørket er en erotisk roman fra 2012 af E.L.


 5. Som mørket falder på, glider den hen over jordens overflade.”.


 6. Da mørket sænkede sig, kunne de stridende parter gøre regnskabet op.


 7. Hendes gule øjne gør hun kan se i mørket og hendes lange røde hår er bare til pynt.


 8. I mørket og forvirringen i slaget blev tilbagetoget hurtigt forvirret og uorganiseret.


 9. På trods af mørket og til tider kraftig regn kom forstærkningerne på plads inden daggry.


 10. Et lys i mørket var turistindustrien i Kroatien, som skaffede store summer af tyske mark.


 11. Mens mørket faldt på, besluttede Milroy at trække sig tilbage fra sine to resterende forter.


 12. SS panserdivision og 16 SS pansergrenaderdivision, som passerede gennem de amerikanske linjer i mørket.


 13. De konfødererede, som var udmattede af slaget og næsten udgået for ammunition, forfulgte ikke i mørket.


 14. Netop som mørket falder over multiverset, fødes en gnist af håb langt borte i den vilde hingsts galakse.


 15. Vasken går da til side, og afslører et stort rør, der tillader en voksen mand at kurre ned igennem mørket.


 16. Peter legede sig gennem mange ting for at lukke mørket ude og holde fast i det gode, der var at holde fast i.


 17. Ser vi derimod mørket gennem et uklart medium, som samtidig er illumineret af et indfaldende lys, ser vi blåt.


 18. SAS grupperne og modstandsfolkene holdt deres stillinger indtil natten, hvor de i ly af mørket trak sig tilbage.


 19. Igen forsøgte de italienske styrker at slippe væk i ly af mørket, men 1.000 fanger blev taget foruden 43 kanoner.


 20. Han jager den over isen ved Nordpolen, hvor den til sidst flygter ud på en isflage og ses drivende væk, opslugt af mørket.


 21. Kaddara spejder længselsfuldt ud i mørket efter sin mand og synger en vuggevise til sit lille barn, som hun bærer på ryggen.


 22. Og mens mørket faldt på senere samme dag måtte Elina Svitolina strække våben mod Tatjana Maria, der vandt med 7-6(3), 4-6, 6-1.


 23. Fra denne retning var de japanske fly dækket af mørket, mens Giffens skibe lå i silhuet mod tusmørket på den vestlige horisont.


 24. På den længste dag på året går solen ned nogle minutter før 23.00, mens mørket falder på ved ettiden og det lysner ved tretiden.


 25. Byen blev erobret uden de store sværdslag af Roger og hans mænd, der gik i land syd for byen i ly af mørket uden at møde modstand.


 26. Da roede ind mod land fandt de en naturlig havn bag de nuværende Duxbury og Plymouth barrier beaches, og der tumlede de i land i mørket.


 27. I ly af mørket blev alle panser- og mobile enheder i løbet af aftenen sendt tilbage til deres samlingspunkt i den sydlige ende af Gazala-linjen.


 28. Lidelseshistorien tyder korsfæstelsen som forudgribelse af den endelige dom over hele jorden: det viser mørket og tidsangivelsen hen til (Mark 15,33).


 29. Deres finalekamp måtte afbrydes efter 40 minutter, fordi mørket faldt på, men blev fortsat dagen efter, hvor tyskeren afgjorde kampen efter et kvarter.


 30. Da det ved Paminas hjælp lykkes at bestå prøverne, genvinder de kærligheden, mens historiens virkelig onde person, Nattens Dronning, opsluges af mørket.


 31. Han betaler for et gravmonument i form af en graveret planke til Cuddy, og ses i afslutningscenen krydse en flod i en pram, mens planken flyder væk i mørket.


 32. De lever langt fra civilisationen, i huler på havets bund eller i underjordiske floder og søer, hvor de har tilpasset sig mørket og de hårde leveforhold dér.


 33. Han anses generelt for at have stor psykologisk kompleksitet, og ifølge Vaughan "en troende, som kæmpede med tvivl, en som fejrer skønheden, men jages af mørket.


 34. I dette tidsrum trak de osmanniske arméer sig tilbage i god orden, dækket af stærke bagtropper, som også selv trak sig tilbage i ly af mørket om natten mellem den 6.


 35. Ifølge historier, der muligvis er legender, blev der gjort forsøg på at fange Vilhelm ved Valognes, men han undslap i ly af mørket og søgte tilflugt hos kong Henrik.


 36. Formålet med denne sidste fest var at hjælpe magterne med at overvinde kulden og mørket, og her var et vigtigt element fællesmåltidet, hvor især grisen var i centrum.


 37. Manøvreringen under slaget vanskeliggjordes ved den tætte tåge, og inde i mørket faldt Gustav Adolf under et rytterichok; sin vane tro tog han personlig del i fægtningen.


 38. Fysiske farver er uhåndgribelige som farvene i regnbuen og prismet.For at en fysisk farve skal opstå, kræves der tre ting: Lyset, mørket og et medium til at forbinde dem.


 39. I starten var italienerne rystede over den massive beskydning og et kompagni fra Pavia divisionen blev løbet over ende i mørket før daggry, men modstanden fra Bologna divisionen tog gradvis til.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Massakren_på_Utøya, https://da.wikipedia.org/wiki/La_Bohème, https://da.wikipedia.org/wiki/Gettysburg-kampagnen, https://da.wikipedia.org/wiki/Fifty_Shades_–_I_mørket, https://da.wikipedia.org/wiki/Niels_Hansen_Jacobsen, https://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_om_Midway, https://da.wikipedia.org/wiki/Mystique, https://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_ved_Edson's_Ridge, https://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_om_Henderson_Field, https://da.wikipedia.org/wiki/Kroatien, https://da.wikipedia.org/wiki/Operation_Cobra, https://da.wikipedia.org/wiki/Andet_slag_ved_Bull_Run, https://da.wikipedia.org/wiki/Space_Stallions, https://da.wikipedia.org/wiki/Hogwarts, https://da.wikipedia.org/wiki/Peter_Belli, https://da.wikipedia.org/wiki/Goethes_farvelære, https://da.wikipedia.org/wiki/Operation_Overlord, https://da.wikipedia.org/wiki/Felttoget_i_Østafrika_(2._verdenskrig), https://da.wikipedia.org/wiki/Frankenstein, https://da.wikipedia.org/wiki/Kaddara, https://da.wikipedia.org/wiki/Wimbledon-mesterskabet_i_damesingle_2018, https://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_ved_Rennell_Island, https://da.wikipedia.org/wiki/Stavanger, https://da.wikipedia.org/wiki/Normanniske_erobring_af_Syditalien, https://da.wikipedia.org/wiki/Pilgrimmene, https://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_ved_Gazala, https://da.wikipedia.org/wiki/Jesus_Kristus_i_Det_Nye_Testamente, https://da.wikipedia.org/wiki/Sommer-OL_1896, https://da.wikipedia.org/wiki/Tryllefløjten, https://da.wikipedia.org/wiki/The_Homesman, https://da.wikipedia.org/wiki/Racer_og_monstre_i_Dungeons_&_Dragons, https://da.wikipedia.org/wiki/Caspar_David_Friedrich, https://da.wikipedia.org/wiki/Felttoget_i_Sinai_og_Palæstina, https://da.wikipedia.org/wiki/Vilhelm_Erobreren, https://da.wikipedia.org/wiki/Ritualer_i_nordisk_religion, https://da.wikipedia.org/wiki/Gustav_2._Adolf_af_Sverige, https://da.wikipedia.org/wiki/Operation_Crusader

Forrige og næste ord i databasen

‹‹ mørkeste mørkets ››

Generel information om "mørket" eksempelsætninger

Eksempelsætningerne for ordet mørket som vi præsenterer på dette websted, stammer fra forskellige officielle kilder. For eksempel er en af vores kilder artikler på Wikipedia, der er klassificeret som mindst gode artikler. Men vi bruger også nyhedsartikler, bøger og andre generiske tekster til at samle eksempler på, hvordan ordet "mørket" kan bruges i en sætning. Til højre for hver sætning finder du en link ud-pil, der sender dig til sætningens kilde, hvor du kan få adgang til hele teksten og konteksten for den præsenterede eksempelsætning. Dette kan være nyttigt, fordi nogle ord nogle gange kan være vanskelige at forstå med kun en sætning til kontekst, hvorimod hele artiklen eller teksten kan hjælpe dig med at få indsigt i, hvordan du bruger ordet "mørket".