Eksempelsætninger.dk

Eksempelsætninger for oldsaksisk

Her kan du finde et stort udvalg af eksempelsætninger for ordet oldsaksisk, eller med andre ord sætninger, der kan hjælpe dig med at lære at bruge oldsaksisk i en sætning. At lære at bruge et ord i en sætning kan være meget nyttigt, for eksempel når det kommer til at lære at bruge ordet i en sætning, i hvilken kontekst ordet kan bruges såvel som at lære den sande betydning af ordet "oldsaksisk". Derudover viser vi også hvordan forskellige bøjninger af oldsaksisk kan bruges, de bøjninger som vi også har eksempelsætninger til er: oldsaksiske. Hvis du klikker på bøjningen af oldsaksisk, som du er interesseret i, kommer du til listen med eksempelsætninger for den pågældende form.

Oldsaksisk i en sætning

Herunder finder du flere sætninger, der illustrerer, hvordan du bruger ordet oldsaksisk i en sætning.


  1. Den nordiske variant Frigg genfindes i sydgermansk mytologi som Frija eller Frea, samt oldsaksisk Fri og angelsaksisk Frig.


  2. Det danske ord "kål" kommer etymologisk fra oldsaksisk "koli", der selv stammer fra latin "caulis", der betyder 'stilk, stængel, kålstok'.


  3. Navnets første led henføres til et personnavn, som er afledt af oldsaksisk lêva (≈efterladenskab, rest), måske oldhøjtysk lewo (≈løve) eller germansk waldaz (≈den herskende).

Oldsaksiske i en sætning

Oldsaksiske er en bøjningsform af oldsaksisk, herunder finder du eksempelsætninger for oldsaksiske.


  1. I det oldsaksiske digt Heliand fra 9.

Forrige og næste ord i databasen

‹‹ oldsager oldtid ››

Generel information om "oldsaksisk" eksempelsætninger

Eksempelsætningerne for ordet oldsaksisk som vi præsenterer på dette websted, stammer fra forskellige officielle kilder. For eksempel er en af vores kilder artikler på Wikipedia, der er klassificeret som mindst gode artikler. Men vi bruger også nyhedsartikler, bøger og andre generiske tekster til at samle eksempler på, hvordan ordet "oldsaksisk" kan bruges i en sætning. Til højre for hver sætning finder du en link ud-pil, der sender dig til sætningens kilde, hvor du kan få adgang til hele teksten og konteksten for den præsenterede eksempelsætning. Dette kan være nyttigt, fordi nogle ord nogle gange kan være vanskelige at forstå med kun en sætning til kontekst, hvorimod hele artiklen eller teksten kan hjælpe dig med at få indsigt i, hvordan du bruger ordet "oldsaksisk".