Eksempelsætninger.dk

Eksempelsætninger for skråninger

Her kan du finde et stort udvalg af eksempelsætninger for ordet skråninger, eller med andre ord sætninger, der kan hjælpe dig med at lære at bruge skråninger i en sætning. At lære at bruge et ord i en sætning kan være meget nyttigt, for eksempel når det kommer til at lære at bruge ordet i en sætning, i hvilken kontekst ordet kan bruges såvel som at lære den sande betydning af ordet "skråninger". Derudover viser vi også hvordan forskellige bøjninger af skråninger kan bruges, de bøjninger som vi også har eksempelsætninger til er: skråningerne. Hvis du klikker på bøjningen af skråninger, som du er interesseret i, kommer du til listen med eksempelsætninger for den pågældende form.

Skråninger i en sætning

Herunder finder du flere sætninger, der illustrerer, hvordan du bruger ordet skråninger i en sætning.


 1. Der er to skråninger på hver side af øen.


 2. Bataljonen nåede de nedre skråninger af bjerget kl.


 3. Regnvand vasker ned over skråninger og skyller sediment ud i floder.


 4. Der ligger en række sommervillaer og -huse på Bølsbakkes skråninger.


 5. Ydermere har de Lössdækkede skråninger været brugt til vinavl i århundreder.


 6. Hulerne er typisk gravet i skråninger, fx på bakkesider eller klippeskrænter.


 7. Bredderne kan blive undermineret af erosion, så hele skråninger skrider nedad.


 8. Byen ligger på de sydvendte skråninger og er bygget i traditionel schweizisk stil.


 9. Det kan være feks bjergtoppe, nordvendte skråninger eller stærkt skyggede dalstrøg.


 10. Nær Valamaras hovedryg er der meget få træer, mens de nedre skråninger er skovklædte.


 11. New Zealand division angreb de vestlige skråninger af Reweisat højderyggen gjorde den 5.


 12. På de sydlige skråninger forsvinder cedertræskoven, men sparsom eg og fyrreskov vedvarer.


 13. Nedenfor op til 35 meter skråninger fra en tidligere klintkant, støder Wilstermarsch til.


 14. Parken ligger i Uzj-flodens dale og ved dens bifloder i de vestlige skråninger af Karpaterne.


 15. Søen er normalt frosset til om vinteren, og de øverste skråninger af vulkanen er dækket af sne.


 16. På dets skråninger har to af Westerzgebirges større floder, Zschopau og Schwarzwasser, deres udspring.


 17. I Nim Skov ved Horsens vokser planten på nordvendte, meget nærings- og kalkrige skråninger sammen med bla alm.


 18. Efter tilbageslagene på de modstående skråninger og den morderiske granatregn var der kun få forsvarere fra 2.


 19. På de stejle, vestvendte skråninger ned mod floden Dervishka findes her en skov med denne art som dominerende.


 20. Floddalen er klart asymmetrisk: den højre bred har stejle og høje skråninger, mens den venstre bred er lav og flad.


 21. Men da vinen er specielt god på de stejle, glatte skråninger, er det umagen værd, selvom det kræver en større indsats.


 22. Her findes brede rørskove og strandfælleder, og på de stejle skråninger rundt om Kissebjerg trives et gammelt tjørnekrat.


 23. Den ligger tæt ved Tiberen, og med sit lange, flade højdedrag og sine bratte skråninger var den godt beskyttet mod fjender.


 24. Den første dag på det såkaldte "Mount Betty" indebar en stigning på omkring 600 meter, før den gik over i skråninger og bræer.


 25. Byen er vokset frem på begge sider af et vådområde som går tværs gennem terrænet med stejle skråninger og bakker op fra bunden.


 26. Ammolit er en opal-lignende organisk ædelsten, der primært findes langs den østlige skråninger af Rocky Mountains i Nordamerika.


 27. I mellemtiden skulle 1/2nd Gurkha Rifles og 1/9th Gurkha Rifles strømme over skråninger og slugter i et direkte angreb på klosteret.


 28. Den sydøstlige del af parken er kendetegnet ved et landskab med udstrakte, bølgende skråninger, som afbrydes af nøgne erosionskløfter.


 29. Sammen med andre kristne flygtede han fra kejser Diocletians forfølgelser i 301, og gruppen søgte tilflugt på Monte Titanos skråninger.


 30. Den kan springe op til to meter i højden og seks meter i længden og rutsjer på bugen, med fremstrakte ben, ned ad de snedækkede skråninger.


 31. Den foretrækker lysåbne eller letskyggede voksesteder med en fugtig og næringsrig bund i enge eller på skråninger, hvor der er læ og varmt.


 32. Dnepr udspringer på de sydlige skråninger af Valdajhøjderne i Smolensk oblast, Rusland, og udmunder i Dnepr-Buh flodmundingen ved Sortehavet.


 33. Det er et kuppelformet bjerg med stejle sydlige og nordlige skråninger, Tumba er dækket af lav subalpin vegetation og består af metamorfe sten.


 34. Når det aktive lag bliver tykkere fordi permafrosten smelter, vil landoverfladen sætte sig, og jorden på skråninger vil begynde at flyde nedad.


 35. På tracéens skråninger gror en mangfoldighed af træer og buske, fx mange æbletræer, men også brombær, hyldebær, mirabeller, kirsebær og blommer.


 36. Floden, der er 42 kilometer lang, har sit udspring i 1800 meters højde i Tomorr-bjergenes sydlige skråninger på Mietabjerget (Maja e Mietës, 2.024 m).


 37. Selv om skyttegravene kun var let forstærkede med pigtråd, lå de der var syd for byen med overblik over bare skråninger, som var fuldstændig uden dækning.


 38. De nordlige skråninger har en årlig nedbør på 400–600 mm, og er skovbevoksede, mens de sydlige skråninger er tørre og kun får 200–300 mm, og er mere åbne.


 39. Derfor ser man ordet brugt om feks østsiden af Harzen, de høje, østvendte skråninger af Vogeserne eller sågar om forholdene på de sydvendte skråninger af Røsnæs.


 40. I ca 1.000 m højde og på tørre og sollyse skråninger nær Lerida og floden Segre i Catalonien vokser arten sammen med bla Achillea odorata (en art af røllike), alm.


 41. Den foretrækker tørre og svagt sure græsområder i fuld sol, men den findes også i lysåbne egeskove, på klippefyldte, kalkrige skråninger, i brakmarker og ved vejkanter.


 42. I kolde egne med kraftigt snefald vil en del af vinterens sne kunne blive liggende sommeren over, fx på nordvendte skråninger, for så næste vinter at blive dækket med ny sne.


 43. Dværgblåfugl, der er Danmarks mindste dagsommerfugl, lever i klitter, på skråninger med blottet jordlag, overdrev og i grusgrave, og den er her tæt knyttet til planten rundbælg.


 44. Fontænerne er drevet af tyngdekraften, som gennem kanaler og sluser leder vandet ned fra et vandløb, der er placeret højere oppe på de stejle skråninger, som slottet er placeret på.


 45. Enblomstret Vintergrøn er almindelig i Norge, Sverige, Finland og Rusland hvor den breder sig på skygget, fugtig, mosrig bund, oftest i gamle granskove, skovmoser og skovklædte skråninger.


 46. I–nogle dale forekommer også sammenhængende skove af Cembra-Fyr, specielt på nordvendte skråninger af Hinterautal og Vomper Loch, hvor sandsten og skiferler sørger for lidt surere jordbund.


 47. På de sydvendte skråninger af bjergkammen i området Ledové sluje mellem byerne Vranov nad Dyjí (Tjekkiet) og Hardegg (Østrig) findes varmeelskende egeskove af typen Sorbo torminalis-Quercetum petraeae.


 48. Ingusjetien er beliggende på de nordlige skråninger af Kaukasus i det Nordkaukasiske føderale distrikt.Republikken grænser op til de russiske republikker Tjetjenien og Nordossetien–Alania samt Georgien.


 49. Partikel-erosion er normalt en udramatisk proces, når fx regndråber opslemmer finkornede sedimentkorn i sig, eller når regnvand ned ad skråninger samler sig til strømme, som river større sedimentkorn med sig.


 50. Busken forekommer på Andesbjergenes skråninger i det sydlige Chile og Argentina helt ned til Ildlandet, hvor den gror i krat og åben skov, bla sammen med Hæk-Fuksia, Berberis buxifolia, B.darwinii og B.empetrifolia.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/One_Piece-steder, https://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_ved_Mount_Austen,_Galloping_Horse_og_Sea_Horse, https://da.wikipedia.org/wiki/Geologi, https://da.wikipedia.org/wiki/Bølshavn, https://da.wikipedia.org/wiki/Bisamberg_(bjerg), https://da.wikipedia.org/wiki/Gulbuget_murmeldyr, https://da.wikipedia.org/wiki/Anzère, https://da.wikipedia.org/wiki/Refugium_(økologi), https://da.wikipedia.org/wiki/Valamara, https://da.wikipedia.org/wiki/Første_slag_om_el-Alamein, https://da.wikipedia.org/wiki/Haut_Atlas_Oriental_Nationalpark, https://da.wikipedia.org/wiki/Burg_(Dithmarschen), https://da.wikipedia.org/wiki/Uzjanskyj_Nationalpark, https://da.wikipedia.org/wiki/Queen_Mary's_Peak, https://da.wikipedia.org/wiki/Erzgebirgskreis, https://da.wikipedia.org/wiki/Almindelig_guldnælde, https://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_ved_Verdun, https://da.wikipedia.org/wiki/Hestekastanje_(art), https://da.wikipedia.org/wiki/Dnepr, https://da.wikipedia.org/wiki/Rhinen, https://da.wikipedia.org/wiki/Kissebjerg, https://da.wikipedia.org/wiki/Palatinerhøjen, https://da.wikipedia.org/wiki/Fram-ekspeditionen_1910-1912, https://da.wikipedia.org/wiki/Stavanger, https://da.wikipedia.org/wiki/Ammolit, https://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_om_Monte_Cassino, https://da.wikipedia.org/wiki/Nationalparken_Foreste_Casentinesi,_Monte_Falterona_og_Campigna, https://da.wikipedia.org/wiki/San_Marino_(by), https://da.wikipedia.org/wiki/Gemse, https://da.wikipedia.org/wiki/Høsttidløs, https://da.wikipedia.org/wiki/Tumba_(Belasica), https://da.wikipedia.org/wiki/Grønlands_geologi, https://da.wikipedia.org/wiki/Naturstien_Horsens-Silkeborg, https://da.wikipedia.org/wiki/Tomorrica_(flod), https://da.wikipedia.org/wiki/Første_slag_om_Gaza, https://da.wikipedia.org/wiki/Pannonien_(floraområde), https://da.wikipedia.org/wiki/Fransk_hør, https://da.wikipedia.org/wiki/Aegilops_speltoides, https://da.wikipedia.org/wiki/Dværgblåfugl, https://da.wikipedia.org/wiki/Peterhofs_palads, https://da.wikipedia.org/wiki/Enblomstret_vintergrøn, https://da.wikipedia.org/wiki/Karwendel, https://da.wikipedia.org/wiki/Kantet_konval, https://da.wikipedia.org/wiki/Republikken_Ingusjetien, https://da.wikipedia.org/wiki/Rød_eskallonia

Skråningerne i en sætning

Skråningerne er en bøjningsform af skråninger, herunder finder du eksempelsætninger for skråningerne.


 1. Dog er de to første piller, der går ind i skråningerne på begge sider, blot 15 meter.


 2. Al beskydningen fra skråningerne på bjerget er kommet fra skråningerne nedenfor muren".


 3. I skråningerne fra brohovedet på begge sider er det lagt brosten i bølgemønster som dekor.


 4. Boligkvarteret lå på skråningerne af Black Oak Ridge, hvorfra den nye by Oak Ridge fik sit navn.


 5. Denne omgående bevægelse fortsatte støt langs skråningerne på Mount Royston og optrævlede højre siden af 2.


 6. Resultatet var at newzealænderne endte med at holde et meget smalt frontfremspring på skråningerne over Bir el Abd.


 7. På og omkring højderyggen optalte marineinfanteristerne 500 døde japanere, heriblandt 200 på skråningerne af Hill 123.


 8. Parkens kernezone på 22,60 km², dækker den største del af Valia Calda-dalen og skråningerne af de omkringliggende toppe.


 9. Det botaniske zakaznik "Yulivska Hora" har et areal på 176 ha på skråningerne af Yulivski bjerget i Vyhorlat-Hutynskiy-området.


 10. Forsøg på at erobre Monte Cassino blev imidlertid forhindret af overvældende beskydning ved maskingeværer på skråningerne nedenfor klosteret.


 11. Floddalene på Obsjtsjij Syrt er domineret af sortjord og strandenge i den sydlige del, skråningerne syd for Bolsjoj Irgiz domineres af kastanjejord.


 12. Området blev udlagt til naturreservat i 1939 for at beskytte den lokale vækst Queñoa De Altura (Polylepis tarapacana), der vokser på skråningerne i området.


 13. Byen ligger i den syd for Kamafloden, på skråningerne af Bugulminsko-Belebejevskaja-højene på den venstre bred af floden Zaj, en biflod Kama, 265 km sydøst for Kasan, 13 km fra banegården Almetevsk.


Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Lillebæltsbroen_(1935), https://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_om_Monte_Cassino, https://da.wikipedia.org/wiki/Elgeseter_Bro, https://da.wikipedia.org/wiki/Manhattan_Project, https://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_ved_Romani, https://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_ved_Edson's_Ridge, https://da.wikipedia.org/wiki/Pindus_Nationalpark, https://da.wikipedia.org/wiki/Karpatiske_Biosfærereservat, https://da.wikipedia.org/wiki/Obsjtsjij_Syrt, https://da.wikipedia.org/wiki/Sajama_nationalpark, https://da.wikipedia.org/wiki/Almetevsk

Forrige og næste ord i databasen

‹‹ skråningen skråpæl ››

Generel information om "skråninger" eksempelsætninger

Eksempelsætningerne for ordet skråninger som vi præsenterer på dette websted, stammer fra forskellige officielle kilder. For eksempel er en af vores kilder artikler på Wikipedia, der er klassificeret som mindst gode artikler. Men vi bruger også nyhedsartikler, bøger og andre generiske tekster til at samle eksempler på, hvordan ordet "skråninger" kan bruges i en sætning. Til højre for hver sætning finder du en link ud-pil, der sender dig til sætningens kilde, hvor du kan få adgang til hele teksten og konteksten for den præsenterede eksempelsætning. Dette kan være nyttigt, fordi nogle ord nogle gange kan være vanskelige at forstå med kun en sætning til kontekst, hvorimod hele artiklen eller teksten kan hjælpe dig med at få indsigt i, hvordan du bruger ordet "skråninger".